Search found 65 matches

by denville
Sun Jun 16, 2019 4:28 am
Forum: Technical
Topic: XE7 CodeGuard problem
Replies: 0
Views: 10077

XE7 CodeGuard problem

Hello, having successfully recently built a 32-bit project in XE7 I thought I would give CodeGuard a spin. In Tools-Configure I configured it for memory leaks (only). In Project Options I enabled CodeGuard, having ensured that Link with Dynamic Libraries and Compile With Packages are off (as prescri...
by denville
Sat Apr 06, 2019 8:57 pm
Forum: Technical
Topic: Project conversion
Replies: 5
Views: 15622

Re: Project conversion

Hi, I still use CPB6 predominantly. I also have XE7 (also obsolete !) which I occasionally use when I need its additional features (such as 64-bit compile, latest IntraWeb). Moving from CPB 6 to XE7 I have universally found it necessary to follow the plan: - Create a new 'Hello World' app in XE7 - O...
by denville
Tue Apr 02, 2019 5:59 pm
Forum: Technical
Topic: XE7 deploy 64-bit missing rtl210.bpl
Replies: 2
Views: 10053

Re: XE7 deploy 64-bit missing rtl210.bpl

Thanks Scott. I guess I should have just tried that, but since it was never necessary for the 32-bit versions I assumed I was doing something wrong.

D.
by denville
Tue Apr 02, 2019 10:07 am
Forum: Technical
Topic: XE7 deploy 64-bit missing rtl210.bpl
Replies: 2
Views: 10053

XE7 deploy 64-bit missing rtl210.bpl

Hi, I am using XE7 to build a 64-bit version of an app; when I deploy the 32-bit build it runs perfectly but when I deploy the 64-bit build it fails on start-up with "...rtl210.bpl missing ...". I have built with Link with Dynamic RTL unchecked and Link with Runtime Packages unchecked (and confirmed...
by denville
Mon Mar 04, 2019 12:28 pm
Forum: Technical
Topic: XE7 W10 64 bits
Replies: 1
Views: 9712

Re: XE7 W10 64 bits

(2) - I eventually found how to add 64-bit platform to individual project.

(1) - Think it's a licensing issue, got it in hand.

One other thing...
by denville
Fri Mar 01, 2019 10:43 am
Forum: Technical
Topic: XE7 W10 64 bits
Replies: 1
Views: 9712

XE7 W10 64 bits

Me again. I (seemingly) successfully installed XE7 from an .iso downloaded from the Emb. site, no apparent hitches. The object is to create a 64-bit application. Now I have come immediately across two problems: (1) - Open Project doesn't do anything - I mean it literally doesn't do owt - no file dia...
by denville
Fri Mar 01, 2019 9:02 am
Forum: Technical
Topic: XE7 install in W10/64
Replies: 1
Views: 8221

Re: XE7 install in W10/64

Not to worry, I have managed to download the .iso from the E site and that seems to install ok.

Denville.
by denville
Fri Mar 01, 2019 4:27 am
Forum: Technical
Topic: XE7 install in W10/64
Replies: 1
Views: 8221

XE7 install in W10/64

Hello, I'm trying to install XE7 from the support CD I got when I originally bought the product. (Install works fine in W7). But setup.exe doesn't work, W10 doesn't know what to do with the .hta file and I can't find a solution on-line (or an app that does other than simply display a banner). Denville
by denville
Wed Dec 05, 2018 10:28 am
Forum: Technical
Topic: Server socket caller info
Replies: 2
Views: 9061

Re: Server socket caller info

Thanks Remy
by denville
Sat Dec 01, 2018 9:15 am
Forum: Technical
Topic: Server socket caller info
Replies: 2
Views: 9061

Server socket caller info

Hello friends and a very happy Christmas to you all.

When a (TCP IPv4) server socket is opened, is there a reliable, generic way to know whether the caller is on a local intranet (which may be a router or two away) or has connected via the Internet ?
by denville
Tue Oct 30, 2018 9:52 am
Forum: Technical
Topic: Network adapters public/private
Replies: 0
Views: 8191

Network adapters public/private

So here is today's teaser (forgive that it is not directly CPB but it is the environment in which the programme runs). The PC has two RJ45 wired network adapters, I have renamed them LAN and WAN after my Chinese friends. Both connect to entirely static local networks; neither has nor needs a default...
by denville
Mon Oct 29, 2018 12:58 pm
Forum: Technical
Topic: Copy inspected data
Replies: 2
Views: 8327

Re: Copy inspected data

All these years and I never twigged that ! Thanks Remy.
by denville
Mon Oct 29, 2018 7:27 am
Forum: Technical
Topic: Copy inspected data
Replies: 2
Views: 8327

Copy inspected data

Has anyone discovered how to do this (CPB6) ... Sometimes in the debugger I inspect a (potentially lengthy) string or character variable, which I would like to copy to the clipboard to save me a lot of copying. The context menu surprisingly doesn't give a copy option and Ctrl-C goes to the Change fe...
by denville
Thu Mar 01, 2018 6:55 am
Forum: Technical
Topic: TTreeView colours
Replies: 5
Views: 19165

Re: TTreeView colours

Thanks Remy I took control of fcl and bcl directly as otherwise I had to remember to set the TTreeView's Color to clWhite instead of the default clWindow. (At that point I hadn't discovered this and bcl was rendered as black). Re Focused and Selected, the TV is read-only and the only important thing...
by denville
Mon Feb 26, 2018 2:08 pm
Forum: Technical
Topic: TTreeView colours
Replies: 5
Views: 19165

Re: TTreeView colours

Sender->Canvas->Font->Style
does the trick.

Can't believe I didn't see that myself. Thanks !

Denville.